Анализи

София ще има зам.-кмет по сигурността, въпреки че СДВР отчете спад на престъпленията

   
София ще има зам.-кмет по сигурността, въпреки че СДВР отчете спад на престъпленията

Спад в престъпленията и висок процент на разкриването им, отчете пред Столичния общински съвет главен комисар Любомир Николов, директор на Столичната дирекция на вътрешните работи.

На извънредно заседание днес в градския парламент изслушват още главният секретар на МВР Живко Коцев, както и Мариана Тошева, председател на Държавна агенция за бежанците, във връзка с двата инцидента с участието на имигранти в София. 

Заместник-кмет по сигурност в града ще има, обяви кметът Васил Терзиев.

"Трябва да се установят кои са проблемните райони, каква ще е стратегията, къде ще са точките с видеокамери. Ще се изготви доклад за промени в структурата на общината и да бъде подкрепено искането за зам.-кмет и бюджета за увеличаване на парите за видеонаблюдение", коментира той.

Престъпление по хулигански подбуди, така главният секретар Живко Коцев определи инцидента в центъра на София, на столичния булевард "Витоша".

"Нашите анализи сочат, че престъпленията от 6 и 8 март нямат криминален характер. Няма събрана информация в доклада, че те са на етническа основа или с ксенофобско настроение", посочи той.

Видеонаблюдение в рисковите райони и около училищата, както и допълнителни полицейски патрули поискаха от "Възраждане". 

Зам.-кмет по сигурност в София искат за пореден път от БСП.