Коментари

Борисов: Нов кабинет в понеделник или избори

   
Борисов: Нов кабинет в понеделник или избори

"В понеделник или ще отидем при президента Румен Радев с готова папка от преговорите, или директно ще се знае, че отиваме на нови избори. Няма да има никакви преговори след понеделник."

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Пловдив. Той участие в конференцията "Европейска сделка за фермерите - визията на ЕНП за земеделието в Европа".

"Нищо свързано с преговорите няма да коментирам и не им прави чест на колегите чрез техните медии да пускат част от преговорите. Не е честно да пускат само някои части, които ги устройват. Ние спазваме ангажимента и докато всичко не е договорени, нищо не е договорено", заяви Борисов.

По отношение на смяната на военния министър Тодор Тагарев лидерът на ГЕРБ коментира, че това зависи от Мария Габриел. Ако тя може да работи с него, то Борисов ще го подкрепи - "тя ще бъде премиерът и тя ще прецени". По информация на OFFNews актуалната оферта, която "сглобката" обсъжда и в момента, е смяната на Тагарев с Христо Гаджев от ГЕРБ.

Преговорите между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС продължават да се водят. Днес в 17 ч. президентът Румен Радев трябваше да връчи мандата за съставяне на правителство на кандидата за премиер на ГЕРБ-СДС Мария Габриел, но държавният глава го отложи за понеделник по обяд. Причината е обявеният национален траур за смъртта на Патриарх Неофит.

Правителството обяви 15 и 16 март за Дни на национален траур.