Новини

Правителство няма да има, ултиматумът на Мария Габриел изтече

   
Правителство няма да има, ултиматумът на Мария Габриел изтече

Ултиматумът, който бе поставила номинираната от ГЕРБ за министър-председател Мария Габриел да бъде постигнато съгласие с ПП-ДБ изтече. Срокът, който тя бе определила бе 12 часа във вторник, 19 март.

ГЕРБ и ПП-ДБ не са постигнали съгласие и мандатът ще бъде върнат неизпълнен от Мария Габриел, съобщиха източници от партийните централи. По информация на "24 часа", която засега е неофициална това ще стане в 15 часа, за когато е насрочена среща при президента Румен Радев.

Очакват се и официални изявления от партийните централи. Най-вероятният изход, след като ГЕРБ и ПП-ДБ не успяха да постигнат съгласие, са предсрочните избори. ГЕРБ категорично няма да подкрепят кабинет извън техния мандат. Както "24 часа" вече съобщи целта на Бойко Борисов е да размине предсрочните парламентарни избори с евровота и те да се проведат на 2 юни. Както "24 часа" писа неразбирателството е било заради министъра на отбраната Тодор Тагарев и този на електронното управление Александър Йоловски. На последния кръг от преговори дори се е стигнало до идеята от страна на ПП-ДБ да има ротация на министрите на отбраната. 9 месеца постът трябвало да се заема от сегашния Тагарев и 9 месеца от кандидата на ГЕРБ Христо Гаджев.