Коментари

Христо Иванов: Няма документ завършен и подписан от представителите на двете страни

   
Христо Иванов: Няма документ завършен и подписан от представителите на двете страни

Няма документ, който да е подписан и от двете страни. Одобрението на писмен документ се изразява само с личен подпис, а такъв няма. Това каза  съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов в сутрешния блок на БНТ по повод думите на Рая Назарян.  Вчера Рая Назарян, каза, че управленското споразумение между ГЕРБ и ПП-ДБ е било одобрено само от Христо Иванов, но не и от останалите му коалиционни партньори от ПП-ДБ. 

"Има два факта, които са много важни. Първият е, че няма подписано споразумение. Няма документ, който да е подписан и от двете страни. Одобрението на писмен документ се изразява само с личен подпис, а такъв няма. Подписан документ има само от едната страна. Вторият факт, е че имаше от 6 дни", каза Христо Иванов.

Знаете ли ние с вас може да сме разговаряли за нещо, например да ми продадете къщата си, аз да съм подготвил един хубав документ с една хубава цена. Да съм го подготвил и подписал, и да твърдя, че сме се разбрали. Това е смешно. Одобрението на писмен документ се изразява по един единствен начин - подпис. Всичко останало е начин да бъдем вкарани в обяснителен режим".

"Рая Назарян твърди нещо, което не може да се докаже. Има подписан документ, но не от нас. Имало е разговори, които сега в момента се използват по един непрофесионален начин. Подписано споразумение с одобрен състав на МС няма", каза той.

"Не сме си помисляли да внасяме състав на МС, който не е одобрен от другата политическа сила, с която сме преговаряли", каза още съпредседателят на "Демократична България" .

"Колегите от ГЕРБ как си представят страната да се управлява след това, което направиха?", попита Иванов.

"Видяхме много ясно, че след като колегите от ГЕРБ видяха, че споразумение с амбициозни реформи, няма да може да бъде заобиколено, а те се плашиха от тях, както и техният партньор ДПС. След като видяха, че ДПС няма да може да получи решаваща роля особено в съдебната власт, те започнаха да търсят всякакъв начин да взривят процеса", добави той.

Христов посочи, че именно това "взривяване" на процеса се е случило, след като е станало ясно, че ДПС няма има част от него, "под каквато и завоалирана форма да го представяха от ГЕРБ".

"Лично Пеевски да бъде позициониран като ексклузивен партньор в попълването на органите на съдебната власт". Проблемът според него е, че Пеевски в момента не може да каже на мераклиите за високи позиции в съдебната власт, че може да им гарантира нещо.