Коментари

Николай Денков: Имаме още 5 дни да довършим преговорите за правителство

   
Николай Денков: Имаме още 5 дни да довършим преговорите за правителство

Имаме още пет дни и да довършим преговорите по разумен начин, който да бъде приемлив за двете страни с участието на лидерите, така че да има общо решение. През последните две седмици Борисов не вдигаше телефона на никой от наша страна, не участваше в тези преговори и сега най-вероятно ще се опита да прехвърли цялата вина за тази нелепа ситуация на преговорния си екип. 

Това заяви премиерът в оставка Николай Денков по бТВ. „Вчера до 13 ч. бяхме на преговори. В 13 ч. влезе пиарът на ГЕРБ-СДС, каза на преговорния екип „Време е“ и те станаха и си тръгнаха. Научих, че има списък с имена на министри от медиите, когато беше представен в президентството. Преди това и в личен разговор с г-жа Габриел и по време на преговорите изрично я попитахме нали няма да внесат имена, които не сме съгласували, тя каза: „Това няма да стане, това няма да съм аз“, допълни Денков.

По думите му преговорите са били прекъснати на финалната права.

„Обсъждахме един-единствен министър и няколко възможности за второто лице и 3-4 параграфа, които трябваше да се уточнят по споразумението. През цялото време казвахме „нека да довършим този процес“, но някой друг дръпна шалтера и изпрати Габриел при президента с този списък“, заяви премиерът в оставка.