Коментари

Рая Назарян: Това вече не са преговори, това е рекет

   
Рая Назарян: Това вече не са преговори, това е рекет

Това вече не са преговори, това е рекет, заяви Рая Назарян, част от преговорния екип на ПГ на ГЕРБ-СДС за съставяне на правителство, в ефира на Нова. По думите й  ГЕРБ-СДС положили всички усилия от самото начало да има преговори, но след вчерашната пресконференция на отсрещната коалиция с обвиненията и твърденията, че Мария Габриел не притежава лидерски качества и не искат да бъдат министри в нейната коалиция, "няма предпоставки да продължаваме да водим преговори".

Назарян бе категорична, че предпоставки за продължаване на разговорите, при така развилите се събития, няма. Днес те били дали възможност на ПП-ДБ не просто да се извинят на Мария Габриел, а да поднесат обвинението си убедително и с разкаяние, "защото това не е държавническо и не е проява на разум".

Относно имената на министрите, които твърдяха, че нямат представа да са включени в кабинета, Назарян отвърна, че ПП-ДБ са били наясно. Същото заявиха и Теменужка Петкова и Деница Сачева, които са част от преговорния екип на ГЕРБ. 

Според думите ѝ Катя Панева е предложение на Атанас Атанасов за здравен министър, което е било припознато от Мария Габриел. Рая Назарян обясни, че постът на Тодор Тагарев е бил проблем само първите осем дни.

"Накрая те се съгласиха, че ще отстъпят и съответно ще има възможност за ротация на Тагарев с Христо Гаджев", посочи още тя.

Назарян беше категорична, че Асен Василев повече не може да бъде министър.

"Той е негоден да бъде държавник и министър. Ако той е предвиждан в каквато и да е коалиция, ние няма да участваме", поясни депутатът от ГЕРБ-СДС.