Анализи

Сачева занесе запис с Асен Василев в Нова тв

   
Сачева занесе запис с Асен Василев в Нова тв

Депутатът на ГЕРБ Деница Сачева и член на преговарящия екип с ПП-ДБ Деница Сачева занесе в сутрешния блок на Нова телевизия запис с финансовия министър Асен Василев. Според Сачева записът доказва, че от смаото начало ПП-ДБ планира саботаж на ротацията с Мария Габриел. Макар да каза, че не била от хората, които записват колеги, Сачева пусна запис лошо качество, на който се чува как Василев казва: „По мое лично мнение последният ден, в който тази Мария Габриел иска да е премиер, ще е и последният ден на това правителство. Тя няма да иска да бъде свалена предсрочно”.

Сачева изтълкува, че под "последният ден, в който тази Мария Габриел иска да е премиер", Василев е имал предвид деня, в който тя трябва да смени Николай Денков като министър-председател.

Тя уточни, че това не е нов запис, а е част от записа, който бившият ИТН-депутат Радостин Ваилев пусна в публичното пространство.

По думите ѝ фигурата на Василев е силно противоречива. „Той е човек, който не пази финансите на България”, коментира Сачева, която е и бивш социален и образователен министър на ГЕРБ.

ПП-ДБ отново прилага маркетингов трик и губи времето, живота и енергията на българските граждани в безплодни разговори за това да покажат надмощието си”, добави тя.

От партията на Бойко Борисов няма да влязат в преговори за кабинет с втория мандат, категорична беше Деница Сачева тази сутрин. Единственият вариант, който ГЕРБ-СДС ще подкрепи, е правителство с министър-председател Мария Габриел и без Асен Василев. „Ние не работим за избори, но сме готови да се явим на такива, ако се наложи. Мария Габриел е на светлинни години по отношение на достойно поведение, на липса на низки страсти и емоции. Тя има изключително уважително поведение към своите партньори, дори когато не е съгласна с тях”, заяви Сачева.