Новини Реакция

Борисов даде още ден на ПП-ДБ да помислят и да се извинят

   
Борисов даде още ден на ПП-ДБ да помислят и да се извинят

Още един ден отпусна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на лидерите на ПП-ДБ Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков, Христо Иванов и Атанас Атанасов да се извинят на Мария Габриел и ГЕРБ.

Това стана ясно от негово изявление в кулоарите на парламента. Преди ден Борисов поиска извинение заради отправените обиди към кандидатката за премиер Мария Габриел. В сряда обаче по темата за извинение говори единствено Асен Василев, който каза, че се извинява на Габриел като на жена, но не и като на министър-председател. Габриел не може да е премиер, категоричен бе Василев. А от ГЕРБ отвърнаха, че няма как Асен Василев да е министър на финансите.

"Вместо да се извинят отидоха още по-далеч. Както виждате ние сме предложили само премиер. Колкото и да не искате да го разберете. Те не искат правителство. Продължават да си мислят, че ще стане с втория мандат. Партията е категорична, че това няма да се случи, така че и днес им даваме време да мислят и утре стават точно седем дни от преговорите. И днес им даваме време да мислят", заяви в кулоарите на парламента Бойко Борисов днес.

"Сериозно ли ми говорите?!", възмути се той на въпрос дали би сменил Мария Габриел в името на съставянето на кабинет. И продължи: "И защо трябва да се отказваме от Мария Габриел? Защото един човек я е обидил? Човек, който благодарение на нас е финансов министър, благодарение на нашата подкрепа и ние го защитавахме 9 месеца от всички вас, които го нападахте. Моето обяснение е, че Асен Василев е намерил прекрасното време да дезертира. И то по начин, по който да обедини всичките, които не ни обичат. Затова изговори всичко. Иначе много много време съм прекарал с него и е изключително умен. Той просто иска да стане водач на тези, които не ни обичат".

"Асен Василев е намерил прекрасното време да дезертира, заради това което е сътворил във финансите и митниците и което казва МВФ, с фокусите си ще трябва да връщаме пари от бюджета по плана за възстановяване", заяви още Бойко Борисов.