Новини От мрежата

Кирил Петков: Работеща съдебна система, работещи регулатори и реформирани служби ли се оказа накрая проблемът?

   
Кирил Петков: Работеща съдебна система, работещи регулатори и реформирани служби ли се оказа накрая проблемът?

Работеща съдебна система, работещи регулатори, и реформирани служби ли се оказа накрая проблемът? Това написа във Фейсбук Кирил Петков. Това е първата, макар и не от цялото ръководство на "Продължаваме промяната - Демократична България", реакция от изявлението вчера на Мария Габриел, че ГЕРБ прекратяват преговорите и отиваме на избори.

Има и още една реакция, но тя също не е израз на колективното ръководство на коалицията, защото бе направена самостоятелно - тази на премиера в оставка Николай Денков.

Петков отговаря и на Никола Николов от ГЕРБ, който след думите на Денков написа, че преди седмица Мария Габриел е направила същата оферта на преговорите - да има ротация само на премиера, останалите министри да запазят местата си в кабинета.

Според Кирил Петков разликата е,че Габриел не се е съгласила при такава ротация да има подписано споразумение между двете коалиции, докато Денков изрично е подчертал, че трябва да има подписано споразумение.

Очаква се мнението и на другия партньор в коалицията ПП-ДБ -"Демократична България". Липсата досега на такава реакция вероятно показва различия в мнението на партньорите.