Реакция

Кирил Петков: Поемаме си отговорността за втория мандат

   
Кирил Петков: Поемаме си отговорността за втория мандат

ГЕРБ явно не са готови да направят реформи в съдебната система, службите и регулаторите. Защо - не знаем, заяви съпредседателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“ Кирил Петков.

Той съобщи, че тази вечер от коалицията ще обсъдят на заседание как ще подходят с втория мандат. Ние сме институционални партии, много хора стоят зад нас, каза Петков.

Той посочи, че за втория мандат отговорността е при "Продължаваме промяната - Демократична България".

Целите ни национални съвети застават зад нас, те трябва да ни дадат мандат, но аз ви гарантирам едно - нито ще се крием зад някакви преговорни екипи, нито ще се правим, че ни няма, а ще си поемем ясно отговорността, добави Петков.

Преди девет месеца имахме джентълменско споразумение, в което се ротират премиерите и министрите се сменят само по взаимно съгласие. На 17 март Мария Габриел ни предложи същото - да се ротират премиерите без смяна на министрите, но без да подпишем споразумението за реформи. Вчера акад. Денков предложи ротация на премиерите без смяна на министрите, но с подписване на споразумението, каза Кирил Петков. Той уточни, че единствената разлика между предложеното от Денков и това от Габриел е подписването на споразумението.