Коментари

Борисов: Мераклии за премиери има и президентът е отговорен

   
Борисов: Мераклии за премиери има и президентът е отговорен

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази увереност, че няма да се стигне до конституционна криза заради новата процедура по назначаване на служебно правителство от страна на президента.

Той отказа да коментира друг казус  - следствие от конституционните промени – застъпването за 10 дни на сега действащия и на новия парламент, и прехвърли отговорността върху партньорите си в управлението. 

"Мераклии за премиери ще се намерят", каза Борисов и се пошегува: "Вижте зад фикуса дали няма някой", явно визирайки кадрите, където зад цветята надничаше депутатът Настимир Ананиев. 

"Така, че мисля, че президентът е отговорен човек и може да се разчита да се не се влиза в колизия да не се страхуваме всички", коментира Борисов.

Той обаче изрази неудовлетворение от работата на правителството в оставка и критикува решението на МС да прехвърли в бюджета печалбата на държавните предприятия.

"Ще цитирам МВФ - да се декапитализират енергийните дружества… Всички в посолството се оправдават и с чужди държави – това не трябва да се допуска. Но факт е, че се вземат еднолично решения – последният ден на кабинета се раздават централи, назначават се в Митници" и се раздават милиони, посочи Бойко Борисов.

Относно промените в Конституцията той "се е доверил на Христо Иванов и на Атанас Славов" – така лидерът на ГЕРБ отпрати въпросите на медиите към тях.