Коментари

Борисов: Да спрем или да продадем Балкански поток

   
Борисов: Да спрем или да продадем Балкански поток

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че партията му би подкрепила спиране или приватизация на "Турски поток". 

Повод за изказването му стана предложението на ПП-ДБ за създаване на временна парламентарна комисия за установяване на факти и обстоятелства относно изчезналата Пътна карта за проекта "Турски поток":

"Още днес може да внесат решение да спрем "Балкански поток", не да си чешем езика, а да спрем "Балкански поток" ("Турски поток" – б.р.). Крановете са на територията на България. Или, ако искат, защото това сме го обсъждали с колегите, защо не го пуснат на приватизация? Да видят какви пари ще вземат за него. Готови сме веднага и на двете решения. ГЕРБ ще ги подкрепи. Затова предлагам или да го спрем, или да го продадем".

 

 

Депутатите да обсъждат днес внесен от ПП-ДБ проект на решение за създаване на временна комисия за установяване на факти и обстоятелства относно изчезналия стратегически документ "Пътна карта за реализация на проекта за разширение на газопреносната система на Република България", както и изясняване на обстоятелствата по реализацията на проекта "Турски поток" на българска територия.