Анализи

Колко по-обидно ще се държат с нас и колко по-унизително може да стане за България?

   
Колко по-обидно ще се държат с нас и колко по-унизително може да стане за България?

Започва да ми става много, много кисело!

Нямало никакъв проблем главният секретар на МВР да получи като подарък часовник за 50 000, защото му бил даден на публично място и защото главсекът имал повод. Така каза пред микрофоните на всички медии в България все още премиерът на България, академик Денков. 

"Той явно е имал повод" - тъй рече. 

Колко от вас имаха повод и ви дариха с нещо за 50 бона? Ще се окаже, че никой от нас никога не е имал...повод. С огромно удоволствие ще заиграя на сиромахомилската струна: сумата от 50 000 е равна на Великденската помощ за 666 пенсионери.

Но поводите на някои хора направо си заслужават подаръците. И глупостта на въпросните хора да се хвалят с тях в социалните мрежи е само още едно доказателство колко заслужили са всъщност и напълно убедени в своята недосегаемост. 

Пак според академика-премиер, шефът на митниците и бивш служител на ДАНС никога не е чувала имената на хората, които са в кръга на трафикантите.

Тя не е знаела нищо, главсекът на МВР не знаел, но добри приятели го дарявали (и Ангелкова бедро в бедро с него на задната седалка на автомобил по абсолютна случайност), а всички служби една след друга отказвали да дават информация на премиера, макар той да им я искал. Колко по-обидно ще се държат с нас и колко по-унизително може да стане за България?

Лияна Панденлиева