Новини От мрежата

Слави Трифонов: Контрабандисти на едни 3,2 млрд. вероятно са ни управлявали последните 9 месеца

   
Слави Трифонов: Контрабандисти на едни 3,2 млрд. вероятно са ни управлявали последните 9 месеца

Не зная как се е получило, но от опита мога да кажа, че имам две страни - равноправни. Едната е емоционална, другата е практична. Сега, за малко ще оставя емоционалната настрана и заедно с практичната ми част ще ви изложим малко факти. Това обеща във "Фейсбук" лидерът на ИТН Слави Трифонов.

Бившата шефка на митниците, Петя Банкова, назначена от бившия министър на финансите, Асен Василев, се намира в следствения арест заради контрабанда и организирана престъпна група. Бившият главен секретар на МВР, Живко Коцев, изцяло подкрепян от бившите управляващи от ПП/ДБ, е на поредица от снимки, излезли в интернет, на които усмихнат и в добро настроение е заедно с баща и син Марин и Стефан Димитрови, които са също в ареста заради контрабанда и ОПГ заедно с Петя Банкова.

Бившият министър на МВР и сегашен депутат от ПП/ДБ, Бойко Рашков, е също на тия снимки, заедно с Марин и Стефан Димитрови. Живко Коцев, и той е там. Бившият министър-председател и сегашен депутат от ПП/ДБ, Кирил Петков, също е усмихнат на снимка със Стефан Димитров, който припомням е в ареста за контрабанда и ОПГ. Току що излезе информация, че депутатът от ПП/ДБ Настимир Ананиев е разследван от Софийска градска прокуратура за канал за трафик на наркотици и пране на пари, заявява Трифонов.

Сигналът за Настимир Ананиев е подаден от съдия-следовател на първата инстанция в гр. Антверпен, Кралство Белгия. Бившият министър на финансите Асен Василев каза, че във фискалния резерв има 9 милиарда и 900 милиона лева. А новият министър на финансите, който вчера встъпи в длъжност, Людмила Петкова, каза, че във фискалния резерв има 6 милиарда и 680 милиона лева. 3 милиарда и 220 милиона лева ги няма. 3 милиарда и 220 милиона, хора.

Държавни пари, парите на всички нас.

Не 3 лева, не 300 лева, не 300 хиляди лева, а 3 милиарда и 220 милиона лева. Емоционалната част от мен вече не може да се сдържа и ме подтиква да кажа: "Какво става, хора? Май наистина няма такава държава." Хората, които са ни управлявали през изминалите девет месеца, всъщност, вероятно са контрабандисти, наркодилъри и ей така, помежду другото, са загубили 3 милиарда и 220 милиона лева от нашите пари, уточнява Трифонов.

Направо е сюрреалистично. Едно такова абсурдно, абстрактно, само дето явно е напълно реално. Максимално бързо законът трябва да се произнесе, максимално бързо трябва да се отървем от тази пасмина и максимално бързо трябва да сложим в ред държавата. Зависи си от всички нас! Така мисля аз!, коментира още лидерът на ИТН.