Новини Развлечения

Филмът, в който Мария Бакалова играе Ивана Тръмп, е в официалната състезателна програма в Кан

   
Филмът, в който Мария Бакалова играе Ивана Тръмп, е в официалната състезателна програма в Кан

Както OFFNews вече писа, директорът на кинофестивала в Кан Тиери Фремо и президентката Ирис Кноблох обявиха официалната селекция на 77-ото му издание. В нея попадат българската актриса Мария Бакалова и режисьорът Константин Божанов, стана ясно от програмата, представена в изданието "Варайъти".

Номинараната за "Оскар" Мария Бакалова се превъплъщава в образа на Ивана Тръмп в биографичния филм "Стажантът" (The Apprentice) на режисьора Али Абаси, който е включен в конкурсната програма и ще се съревновава за наградата "Златна палма".

В ролята на младия Доналд Тръмп зрителите ще видят румънско-американския актьор Себастиан Стан. Лентата проследява времето на Тръмп като бизнесмен с недвижими имоти през 70-те и 80-те години на миналия век.

„Нямам думи, с които да опиша чувствата си в момента… Вълнувам се, щастлива съм, не мога да повярвам, че това се случва! Кан е мой любим фестивал, любим е на всички ценители на киноизкуството и именно заради това съм на седмото небе, че нашият филм ще започне своя път точно оттам, при това от официалната селекция!“, каза Мария Бакалова в разпространено съобщение след пресконференцията в Париж.

Актрисата не за първи път е в официалната селекция на Кан. През 2021 г. филмът с нейно участие "Жените наистина плачат" на Мина Милева и Весела Казакова беше показан в паралелната секция "Особен поглед".

Тази година сред филмите в "Особен поглед" е и "Безсрамните" (The Shameless) на режисьора и сценарист Константин Божанов ("Аве", "И после светлина")