Коментари

Корнелия Нинова към президента: Сменете Главчев, това е пуделщина

   
Корнелия Нинова към президента: Сменете Главчев, това е пуделщина

"Не преговаряй, не се пазарете за министрите с мафията и задкулисието. Просто сменете Главчев", обърна се към президента Румен Радев лидерката на БСП Корнелия Нинова от трибуната на Народното събрание в декларация от името на групата.

"Последните 48 часа в държавата се случват неща, които представляват погром върху държавността и принципите на правовата държава", каза Нинова.

"2 април - Бойко Борисов: "Не се месим за служебното правителство. 9 април - Бойко Борисов: "Категорично заявих пред посланиците на страните от ЕС, че ГЕРБ няма връзка със служебното правителство. 15 април - Бойко Борисов: "Главчев да смени външния министър. Ако служебния премиер не се съобрази с тази препоръка, ще направя да се съобрази впоследствие", припомни социалистката събитията от последните дни за смяната на външния министър и ролята на ГЕРБ в събитията.

"Г-н Главчев, видяхте ли кой може да ви принуди, да ви заплашва, че ако не го направите ще има последици за вас. Целият Европейски съюз го видя. Това е пуделщина в политиката", обърна се Нинова и към служебния премиер Димитър Главчев. 

"Утре Борисов може да нареди на Главчев какви да са резултатите от изборите. И тях ли ще изпълни" попита социалистката. 

"Паралелната държава става официална, ръководена лично от Бойко Борисов. Това е моделът Борисов, който беше възстановен с така наречената съдебна реформа на демократичните сили", категорична беше Нинова.