Новини

ПП-ДБ отказали да подкрепят вот на недоверие към служебния кабинет

   
ПП-ДБ отказали да подкрепят вот на недоверие към служебния кабинет

"Възраждане" са поканили ПП-ДБ да се включат в искането на вот на недоверие в служебното правителство, но са получили отказ.

"67 подписа са положени под предложения от "Възраждане" и подкрепен от "Има такъв народ" и БСП вот на недоверие", обяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в кулоарите на парламента. 

"Обърнахме се и към ПП-ДБ, които твърдят, че са против служебния кабинет, защото е на ГЕРБ и ДПС, но и на ПП-ДБ също, защото вътре има техни представители. ПП-ДБ не подписаха, отказаха", разказа Костадинов.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов
Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов Снимка: Николай Литов

По-рано председателката на БСП Корнелия Нинова заяви, че заедно с "Възраждане" ще внесат вот на недоверие, ако президентът не смени служебния премиер Димитър Главчев.

От групата на "Има такъв народ" също са се подписали, въпреки че по-рано днес депутатката Павела Митова обяви, че има решение на Конституционния съд, което противоречи на такъв тип вот на недоверие.

"Ако някой има някакви съмнения в нашия вот, винаги може да се обърне към Конституционния съд. Конституцията ни позволява да внесем такъв вот на недоверие", добави Костадинов. 

"Безпрецедентна политическа намеса в работата на служебното правителство. То трябва да е отделено от всяка една политическа сила. Смятаме, че това правителство трябва да подаде оставка и да бъде назначен нов кабинет. Изборите са след 7 седмици, за това време най-спокойно може да се направи още един служебен кабинет", каза още Костадинов.