Развлечения

BG топмодели от 90-те се връщат на модния подиум

   
BG топмодели от 90-те се връщат на модния подиум

Те ще дефилират като специални гости на наградите “Дизайнер на годината”

Някои от най-популярните манекенки от времето, когато пластичните корекции не се толерираха и се ценеше естествената красота, отново ще дефилират пред публика близо 20 години по-късно. Те ще излязат на модния подиум, включвайки се като специални гости само в две от ревютата по време на годишните награди “Дизайнер на годината”. Официалната церемония е тази вечер в столичен хотел в центъра на София. Днес бившите манекенки развиват успешни кариери в различни сфери, а децата на част от тях вече вървят по стъпките им в модния бизнес. Появата им отново пред публика не е прецедент. В света на модата през последните години се превърна в традиция модели от близкото минало пак да участват в ревюта.

Сред топмоделите от 90-те години, които се връщат на подиума, има няколко носителки на короната на най-красива българка. В ревютата ще участват Стела Огнянова, Мис България'94, Елена Ангелова, Мис България'99, Наталия Гуркова, Мис България'98 също ще е на сцената, но като дизайнер. Ще дефилират също Мария Кавлакова, Огняна Рейзмунд, Мария Георгиева, Цветелина Бранкова и Мария Райчева. Пред публиката ще излезе още една от популярните манекенки от 90-те - Ирина Папазова, но като председател на Асоциацията на модните дизайнери, един от организаторите на наградите “Дизайнер на годината”.

Ирина Папазова бе едно от любимите лица на една от най-големите световни агенции от близкото минало “Форд моделс”.
Ирина Папазова бе едно от любимите лица на една от най-големите световни агенции от близкото минало “Форд моделс”. 

В останалите ревюта ще участват настоящи популярни модели и носителки на титлата “Мис България” от последните години.

По време на церемонията, чието първо издание е през 1996 г., ще бъдат наградени доказали се имена в сферата на дизайна. Призове ще бъдат дадени не само в областта на модата, но и в категории “Интериорен дизайн”, “Графичен – WEB дизайн”, “Продуктов дизайн”. През годините наградата “Дизайнер на годината” са печелили имена като Албена Александрова, Фани Пападополу, Мариета Славчева.