Коментари

Главчев: Ще предприемем мерки за честни избори, имам доверие в министрите си

   
Главчев: Ще предприемем мерки за честни избори, имам доверие в министрите си

Категорично ще предприемем всички мерки във всякаква област, така че да се случват честни избори. Неслучайно ви поканихме тук, заяви служебният министър-председател Димитър Главчев, след изтеглянето на серийните номера на седем машини за гласуване, които ще бъдат удостоверявани за съответствие за предстоящите на 9 юни избори „две в едно", които бяха изтеглени на случаен принцип в Министерството на електронното управление.

Процедурата бе публична, а на нея присъстваха служебният министър-председател и министър на външните работи Димитър Главчев, служебният министър на електронното управление Валентин Мундров, както и представители на Централната избирателна комисия и обществения съвет към нея. На публичното теглене бяха поканени и представители на парламентарно представените партии в 49-ото Народно събрание.

”Искам наистина всички да се убедят, че в целия процес всичко ще бъде публично и прозрачно и пред очите на всички български граждани. Видяхте и се уверихте със собствените си очи какво се случва, а чрез вас ще се убедят и българските граждани“, каза Димитър Главчев.

Премиерът отказа да коментира скандалите между партиите. “Ние имаме за задача да подпомогнем организирането на избори, в политически дебати не влизаме и нямаме отношение към тях“, заяви той.

Попитан има ли доверие в служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов, Главчев каза, че към всички министри в неговия екип има доверие.

Процесът по удостоверяване на машините ще бъде открит, прозрачен и публичен.Важно е да върнем доверието на гражданите в машинното гласуване, допълни пък министърът на електронното управление Валентин Мундров.