Бизнес

Кметът на Бургас Димитър Николов разгледа фермерското изложение в града

   
Кметът на Бургас Димитър Николов разгледа фермерското изложение в града


Кметът на Бургас Димитър Николов посети изложението на местни млечни и фермерски продукти, което се провежда в града. Събитието продължава и днес на пл. „Тройката“ и се организира от Българския фемерски съюз. Димитър Николов и председателят на БФС Георги Стоянов заедно разгледаха изложението и обърнаха внимание на всеки земеделски производител. Инициативата е национална и се провежда в различни български градове с подкрепата на Министерство на земеделието и Държавен фонд „Земеделие“.
Производителите споделиха с кмета, че предлагат редки продукти с контролирано и високо качество, които не се намират в големите вериги и магазини. Много от продуктите са сертификати за натурално производство и подкрепени с лабораторни анализи за съдържание. Според фермерите най-подходящата формула за популяризиране на продуктите им е организирането на именно такива пазари и места за директна продажба с подкрепата на общините и държавата.
Кметът на Бургас Димитър Николов заяви, че местните фермери могат да разчитат на подкрепата на общината за развитие на дейностите си и директните продажби на потребителите. Двамата с Георги Стоянов се разбраха да направят още подобни съвместни изложения на местни млечни и фермерски продукти.