Новини Реакция

ГЕРБ - СДС искат извънредно заседание на Столичния общински съвет

   
ГЕРБ - СДС искат извънредно заседание на Столичния общински съвет

Извънредно заседание на Столичния общински съвет на 23 май поиска групата на ГЕРБ - СДС.  На него да бъдат изслушани кметът Васил Терзиев и неговият екип.  Поводът за това е промяната на движението в центъра на София и вчерашното решение на Административния съд - София град, което спря реорганизацията с аргумента, че тя не се основава на никакъв административен акт. Общинският съветник Антон Хекимян заяви, че ГЕРБ-СДС продължава да иска и оставката на заместнок-кмета по транспорт Илиян Павлов.

"Призовавам председателя на Столичния общински съвет да се съобрази с желанието. То ще бъде входирано днес и ще съберем подписи на 1/3 от представителите на гражданите в СОС, за да може това искане да бъде законно, и в рамките на 7 дни това заседание да се състои. Нашето желание е, отново повтарям, това заседание да бъде на 23 май. Аргументите за това са не един и два. Най-тежкият, обаче, е този, който се появи вчера с решението на съда", обясни Хекимян.

По-рано Административният съд постанови спиране на дейността на новата организация на движението в центъра на столицата.