Бизнес

Веригата ресторанти Happy отвори първия си ресторант в Румъния

   
Веригата ресторанти Happy отвори първия си ресторант в Румъния

Българската верига ресторанти Happy отвори вчера първото си заведение в Румъния, което се намира в мола AFI Cotroceni в столицата Букурещ. Това съобщи за TravelNews Ивайло Маринов, българското търговско аташе в северната ни съседка. Ресторантът е на площ от 730 кв. м. в модерен дизайн с много зеленина.

Плановете на Happy са в следващите пет години да отвори поне пет ресторанта в Букурещ. Веригата е позната на румънците, които идват на ваканция в България или преминават на път за Гърция, коментира Иван Попов, изпълнителен директор на групата. „Румънците са най-близо до нашия вкус и поведение. Освен това вече имаме страшно много клиенти от тях в Русе и Варна и бих казал, че добре познаваме манталитета им, затова се чувстваме подготвени да влезем в Румъния“, заяви преди време пред TravelNews собственикът на веригата Орлин Попов.

Навлизането в северната съседка е част от глобалния план за развитие на компанията, която има за цел да се разрасне от 40 до 70 локации до 2030 г. и да се разшири на нови пазари, включително в Дубай (Обединените арабски емирства).

Първият Happy Bar & Grill ресторант отвори във Варна през 1994 г. Към днешна дата компанията управлява над 35 заведения в България, пет в Барселона и един в Лондон. През 2023 г. заведението в Лондон беше отличено за втора поредна година с най-добро обслужване в града в класацията на British Restaurant Awards. Ресторантът в британската столица се намира в центъра, точно до Piccadilly Circus.

Част от групата Happy са още ресторантите „Капитан Кук“ и „Бурата италиана“.