Новини

Започна премахването на незаконни бунгала и каравани с навеси на "Якото място" в Царево

   
Започна премахването на незаконни бунгала и каравани с навеси на \

Започна премахването на незаконни бунгала и каравани с навеси на територията на Община Царево. Багерите влязоха в къмпинг "Якото място". Подобна акция имаше през август миналата година., пише БНР.

154 са незаконните обекти, които са констатирани на територията на общината. 4 са съдебните решения, които потвърждават издадените заповеди за събаряне. Последното от 15 май е за 44 незаконни обекта. 14 от тях в един имот ще бъдат премахнати до края на деня, съобщи кметът на Царево Марин Киров:

"Става дума за бунгала, преместваеми обекти, навеси върху каравани, ресторант, за който има издадено разрешително за поставяне на 100 квадрата, а е построен върху 350. И магазин, за който има разрешително за поставяне 70 квадрата, а е построен върху 230. Забранено е да се изграждат постройки върху земеделски земи. Част от постройките в "Якото място" са изградени върху общински пътища, върху общински земеделски земи и върху общински гори."

От тази пролет теренът попада и в 500 метровата зона със забрана за строителството и поставяне на обекти около плаж "Корал", уточни Киров. 

До 1 юни ще се работи с тежка техника, след това заради забраната за строителни дейности ще се пристъпи към поетапно разглобяване.