Новини Спорт

Илия Груев отпадна от състава на националния отбор

   
Илия Груев отпадна от състава на националния отбор

Илия Груев-младши отпада от състава на националния отбор на България по футбол за контролните срещи с Румъния в Букурещ на 4 юни и срещу Словения в Любляна на 8 юни, съобщиха за БТА от щаба на "трикольорите", пише БНР.

Полузащитникът се чувства преуморен физически и психически след натоварения край на сезона с клубния му отбор Лийдс, завършил с драматична загуба с 0:1 от Саутхямптън в неделя в директния плейоф за влизане в английската Висша лига.

24-годишният Груев изигра 26 мача от началото на календарната година, шест от които в последния малко повече от месец.

Той е шестият футболист, който отпада от сметките на старши треньора Илиан Илиев, който първоначално селектира 28 играчи за двете проверки през следващия месец. Петко Христов (Специя, Италия) и Лукас Петков (Гройтер Фюрт, Германия) няма да бъдат на разположение поради контузии, а Лудогорец спря заради натоварен календар Спас Делев, Тодор Неделев и Антон Недялков.

Илиев вече повика трима нови играчи в разширения състав. Това са нападателят на ЦСКА 1948 Радослав Кирилов, халфът на Черно море Васил Панайотов и защитникът Ангел Лясков от Локомотив (Пловдив).

Националите се събират утре в Национална футболна база в Бояна за старта на подготовката за двубоите през юни.