Спорт

ЦСКА срещу ФК ЦСКА 1948 в бараж за участие в Лигата на конференциите

   


Отборите на ЦСКА и ФК ЦСКА 1948 се изправят един срещу друг в бараж за попадане в турнира Лига на конференциите през следващия сезон. Последният сблъсък за настоящата кампания ще стартира в 20:00 часа, а арена на спортното събитие ще бъде временният дом на "армейците" - стадион "Васил Левски", пише NEWS.

Едва ли в лагера им са очаквали, че сезонът им ще се развие по толкова негативен за тях начин. В началото на кампанията всичко бе повече от оптимистично, като нагласите на всички в клуба бяха, че е крайно време да бъде спряна доминацията на Лудогорец. Три треньорски рокади по-късно и пореден нулев сезон, ЦСКА ще трябва да направи всичко по силите си, за да се добере поне до евротурнирите.

Стамен Белчев спази намерението си и даде почивка на повечето и основни футболисти в мача срещу Локомотив (Пд), който бе загубен с 0:1. Тибо Вион, Марселино Кареасо, Браян Кордоба и Тобиас Хайнц, бяха застрашени от наказание при следващ картон. Почивка получиха Линдсет и Фаетон.

Баража със сигурност пропускат наказаните Каранга и Брадли Де Нойер. Густаво Бусато изтърпява санкцията си за червения картон срещу Черно море и отново под рамката ще застане Димитър Евтимов. От няколко дни с ЦСКА пък тренира контузеният до съвсем скоро Юрген Матей.

ФК ЦСКА 1948 не оправда напълно очакванията през този сезон. "Червените" останаха извън Топ 6 на редовната кампания и също направиха три рокади на своя треньорски пост. Съставът от Бистрица отново смени клубната си политика и пак погледна към младите български играчи, благодарение на което се добра до така ключовото седмо място в плейофите. То беше гарантирано буквално в последния кръг, когато надигран с 2:0 бе съставът на Славия.

ЦСКА се намира в катастрофална серия през плейофите, като спечели единствено мача си с Левски. В останалите четири срещи "армейците" инкасираха равенство и три загуби. ФК ЦСКА 1948 пък е в серия от две поредни победи и със сигурност ще си набави необходимото самочувствие. През този сезон ЦСКА победи на два пъти своя опонент - 2:0 и 2:1.

Главен съдия на срещата е Драгомир Драганов, с помощници Иво Колев и Христо Хаджийски. С ВАР ще се ангажират Никола Попов и Георги Тодоров. Делегат на БФС е Христо Ботев, а работата на реферите зорко ще следи Валентин Добрев.