Коментари Новини Светът

Орбан: НАТО се приближава към война с всяка изминала седмица

   
Орбан: НАТО се приближава към война с всяка изминала седмица

С всяка изминала седмица НАТО "се приближава до война", заяви днес министър-председателят на Унгария Виктор Орбан, пише OFFNEWS.

Намерението на НАТО да покаже по-голяма съпричастност с Украйна в конфликта с Русия наподобява действията на пожарникар, който се опитва да потуши пожар с огнепръскачка, каза още той. 

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви вчера, че "е дошло време" държавите от алианса да преразгледат някои от ограниченията си за използване на доставени от тях оръжия от Украйна.

Докато украинските лидери призовават правителствата на други държави да намалят тези ограничения, Западът остава разделен по въпроса дали Украйна може да обстрелва с доставени от чужбина оръжия и боеприпаси цели на територията на Русия, отбелязва Ройтерс. 

Мисия на НАТО в Украйна създава опасност от световна война, вместо да защити страните членки на алианса, е мнението на унгарския министър-председател, цитирано от БТА. 

"Абсурдно е НАТО да въвлича нас, страните членки, в световна война, вместо да ни защитава. Толкова абсурдно, колкото пожарникар да дойде и да започне да гаси пожар с огнепръскачка", заяви Орбан по унгарското държавно радио.