Спорт

Григор Димитров се класира за първи път за четвъртфиналите на Ролан Гарос

   
Григор Димитров се класира за първи път за четвъртфиналите на Ролан Гарос

Григор Димитров се класира за първи път в кариерата си за четвъртфиналите на Ролан Гарос. Най-добрият български тенисист преодоля световния номер 8 Хуберт Хуркач със 7:6(5), 6:4, 7:6(3) за два часа и 51 минути на корт "Сюзан Ленглен". Хасковлията вече има шест победи в също толкова срещи срещу поляка. 

"Много е трудно да играеш срещу толкова добър приятел. Познаваме се вече от няколко години. Тренираме заедно често и сме имали доста моменти помежду ни. Очаквах, че ще бъде труден мач, но знаех, че трябва много да се боря. Винаги съм искал да стигна до втората седмица на Ролан Гарос, тъй като това бе единствения турнир от Големия шлем, където имах чувството, че нещо не ми достига. Но днес, 15 години по-късно, го направих и съм много щастлив от този факт", сподели най-добрият български тенисист в интервюто на корта след мача, цитиран от БНТ.  Григор на няколко пъти падна на корта, в третия сет той се хвърли за воле и падна, при което си разрани ръката. 

"Толкова бях концентриран върху мача, че не обръщах внимание на това. Чак след това видях, че грипът на ракетата ми е целият покрит с кръв. Нямам проблем с това. Всъщност ме връща в детството, когато играех на различни настилки у дома. Имам хубави спомени от този период. Даже не знам кога се случи. Това са просто рани, няма да имам никакви проблеми за следващия мач. Ще се възстановя възможно най-бързо", каза Григор, цитиран от БНР. 

Италианецът Яник Синер е следващият съперник на Григор Димитров в "Ролан Гарос", те ще се изправят един срещу друг във вторник.