Новини

Партиите в ПП-ДБ още не са обсъдили помежду си слабия резултат на изборите

   
Партиите в ПП-ДБ още не са обсъдили помежду си слабия резултат на изборите

Партиите в коалицията "Продължаваме промяната" - "Демократична България" още не са си събрали, за да обсъдят слабия си резултат на вота в неделя в сравнение с постигнатото на предходните избори.

Много грешки направихме, част от тях са, че не можахме да комуникираме с избирателите какви точно са целите ни и как да ги постигнем. Именно затова Христо Иванов подаде оставка. С тази оставка не свършва, а започва нашият анализ на грешките. Предстои анализ на данните и на социологическите агенции, които предстои да излязат. Нотката на позитивизъм е, че повече от половината ни избиратели, които не са ни подкрепили, са си останали вкъщи, а не са подкрепили друг, т.е разговорът с тях все още е възможен, обясни депутатът от "Да, България" Божидар Божанов пред БНТ.

С ПП сме се чували по телефона, но обща среща още не сме имали. Първо всяка партия обсъжда за себе си, а после се събираме, посочи той.

Иначе Христо Иванов е говорил и с "Промяната", и с ДСБ, те приемали неговото решение, но по-широки формати, в които да влезат в детайли, предстоят.

Нашите заявки от преди изборите, че коалицията е здрава, докато гледаме в една и съща посока, остава, увери той. "Ние трябва да наградим тази коалиция и нейните формати, така че да се вземат по-ефективно решенията", добави още Божанов.

ПП-ДБ са големият губещ на изборите, призна Божанов - 300 000 гласа. Божанов припомни, че и ГЕРБ-СДС са загубили 210 хил. гласа, макар и да са първа политическа сила.

Тази загуба при тях е заради голямото сближаване с г-н Пеевски, коментира бившият електронен министър.