Коментари

Кирил Петков: Оставаме в опозиция, гледайте реванша

   
Кирил Петков: Оставаме в опозиция, гледайте реванша

Минути преди първото изявление на ГЕРБ след изборите, Кирил Петков и Николай Денков от "Продължаваме промяната" декларираха, че няма да подкрепят правителство на Бойко Борисов и ще бъдат "ясна опозиция". Двамата направиха тази заявка чрез клип във Фейсбук. 

"Независимо какво правителство предложи Бойко Борисов, ние ще останем ясна опозиция на него", категоричен бе Петков.

Той добави, че ще искат честно споделяне на благата.

"Ще се борим срещу всеки момент на корупция или всеки инцидент на корупция или кражба. И ще направим всичко възможно така, че нашите реформи, които сме си заложили и мечтали - да продължат. Защото България може да бъде само една - просперираща страна. Ние знаем, че част от разочарованието беше, че не комуникирахме добре с вас. Ето, започваме да комуникираме - казваме преди да правим нещо. Независимо какво правителство предложи Борисов, ние ще бъдем ясна опозиция. Ще сме с ясна позиция за всички политики, които са за Европа", каза още Петков.

Бившият премиер Николай Денков подкрепи колегата си и подчерта, че това, което е важно, е демокрацията да продължи да работи още по-добре и ПП-ДБ ще бъде гарант за това.

Петков увери, че симпатизантите на коалицията ще бъдат информирани предварително за решенията, които се взимат.

"За всички пораженчески гласове, които се чуват - гледайте реванша", закани се той.

Четири дни след изборите 2 в 1 ГЕРБ даде брифинг от централата си в 12 ч., по време на който лидерът на партията Бойко Борисов заяви, че правителство ще има, ако премиерът е от ГЕРБ.