Развлечения

Галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5 представя изложба на финалистите от конкурса MOST

   
Галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5 представя изложба на финалистите от конкурса MOST

На 11 юни 2024 г. във Vivacom Art Hall Oborishte 5 бе открита забележителна изложба с творбите на тазгодишните петима финалисти от 7-то издание на конкурса за съвременно изкуство MOST, като единият от тях бе избран от „Инвестбанк“ АД, генерален партньор на инициативата. От 12.06.2024 г. до 13.07.2024 г. може да разгледате експозицията вработното време на галерията. Входът е свободен.

MOST е конкурс за български творци, който им дава възможност за нови изяви и професионална реализация на локално и международно ниво. И тази година в инициативата се включиха голям брой български художници.

А ето и тазгодишните петима победители: 

Габриела Йорданова (финалист избран от Инвестбанк) През 2010 г. завършва Национална гимназия по приложни изкуства „Св. Лука“ гр. София – Специалност „Аранжиране и пространствен дизайн“, а през 2014 г. Югозападен университет „Неофит Рилски“ гр. Благоевград – Специалност – „Педагогика на обучението по изобразително изкуство. Работи като учител по Изобразително изкуство в ОУ “Димчо Дебелянов“, гр. Ихтиман. Изрисува стенопис върху фасадата на училището с размер 7,50х4 м. Рисува с акрил и акрил в комбинация с български монети. 

Ваня Дудоленска /VADU/ е артист, чиято страст и основно занимание се фокусират върху рисуването. Въпреки че тя има опит и образование в сферата на модата, Ваня се връща към изобразителното изкуство и използва рисуването като начин да се изрази и свърже с другите хора. За Ваня рисуването не е просто хоби или умение, то е начин за изразяване. Чрез своите творби тя предава емоции, мисли и впечатления, които не винаги могат да бъдат изразени с думи. Ваня избира да се изразява чрез абстрактно изкуство, с акрил и пастели в пастелни цветове. Нейните картини са спонтанни, никога не планира предварително, позволявайки на интуицията да я води. Посланието на нейното изкуство е любов, вътрешен мир и изцеление!

Веселин Симеонов /BECKO/ - завършил е ОКС Бакалавър, Изящни Изкуства – Живопи, ОКС Магистър, Изящни Изкуства – Рисуване и има докторска степен към Факултета по изобразително изкуство, ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”.  Реализирал е 4 самостоятелни и множество съвместни изложби, печели редица награди. Веселин Симеонов или ВЕСКО, както подписва своите произведения, е български художник с професионални интереси в сферата на визуалните изкуства. Продуктът на неговата творческа реализация е насочен предимно към областта на рисунката и живописта, като това не се ограничава само до конвенционалните им форми.

Ивона Иванова - родена е в гр. Ловеч, но е живяла и учила в гр. Свищов. Завършва бакалавърска степен и в ход магистърска степен в специалност „Текстил – изкуство и дизайн“ Факултет по приложни изкуства в НХА, гр. София, при проф. д-р Аделина Попнеделева. Получава професионална квалификация - учител по изобразително изкуство от 1–ви до 12-ти клас в общообразователните и професионални училища.Завършва и курс по програма Графичен дизайн и визуализация в SoftUni Creative. Участва в няколко изложби. Интересува се от взаимодействието и съпоставянето на различни материали – текстил, метал, дърво и др.

Момчил Григоров - роден е в гр. Враца. Завършва магистратура по Реклама и масова информация в УниБИТ, както и докторат по икономика във ВУЗФ. Бил е административен директор на сп. Мениджър, в момента е изпълнителен директор на PR и рекламна агенция Криейтив груп България. Реализирал е три самостоятелни изложби и множество сборни.

*Всички творби на финалистите могат да бъдат закупени на място.