Коментари Новини

Борис Бонев: ОИК се използва с политически цели за реваншизъм и за подмяна вота на избирателите

   
Борис Бонев: ОИК се използва с политически цели за реваншизъм и за подмяна вота на избирателите

Общинският съветник от ПП-ДБ -"Спаси София" Борис Бонев заяви, че има нагъл опит вотът на гражданите в район "Илинден" да бъде подменен, а дейността на кмета на Емил Бранчевски се саботира, съобщават от БНТ. Той определи като кулминация на този акт фалшивото, по думите му, учредяване на фирма на името на кмета на района във Великобритания.

Кметът на района от своя страна заяви, че вчера в администрацията на района е постъпило уведомление от ОИК, в което са описани два сигнала, на база на които се твърди, че той е в нарушение на закона - за учредяване на фирма и за продължаване на трудови правоотношения с болница в Германия.

Бранчевски определи като несъстоятелна жалбата за обвинението, че все още изпълнява трудови дейности като лекар в Германия и че има договор с болница, в която не работи от 2019 година. Колкото до твърденията, че има разкрита фирма във Великобритания заяви, че още през март е сезирал компетентните органи. И смята, че създаването на фирмата е станало без негово знание и съгласие чрез кражба на личните му данни. Подал е сигнали и в прокуратурата и в отговорните институции във Великобритания.

"ОИК има за цел да обслужи конкретен интерес и да подмени вота на гражданите с моето отстраняване", заяви Бранчевски.

Кметът на "Илинден" е уверен, че причината за исканото му отстраняване е заради факта, че е разкрил злоупотреби с обществени поръчки, раздаване на жилища на бивши служители в администрацията и финансови злоупотреби с възлагането на ремонти в район "Илинден".

Борис Бонев допълни, че нямат никакво съмнение кой е поръчител на този план и че партия ГЕРБ не може да преживее загубата на район "Илинден".

Бонев призова ГЕРБ да не използват институциите като бухалки за постигане на техните теснопартийни цели и интереси и предупреди: "да не се окаже, че 98-те им кмета избрани на последните местни избори са с регистрирани фирми във Великобритания и рязко изпаднат в несъвместимост. Да не се окаже, че някой имотен български гражданин регистрира 98 фирми във Великобритания, с които кметове звезди на ГЕРБ, като например, кметът на Бургас, кметът на Стара Загора, изведнъж се окажат в несъвместимост и съответните ОИК действат по същия тертип, по който действат с д-р Бранчевски - отстраняват ги."

По думите на Бонев ОИК се използва с политически цели за отстраняване на неудобни, за реваншизъм и за подмяна на вота на избирателите.