Коментари

Борисов благодари на ИТН за подкрепата, разочарован е от ПП-ДБ

   
Борисов благодари на ИТН за подкрепата, разочарован е от ПП-ДБ

Лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов благодари на "Има такъв народ" за подкрепата при избора на Рая Назарян за председател на 50-ото Народно събрание, но изрази разочарование от "Продължаваме промяната- Демократична България". 

"От това гласуване единственият извод, който може да се направи, е да благодарим на Слави Трифонов и на "Има такъв народ". Тайно се надявах този жест да направят ПП-ДБ", заяви Борисов.

Той благодари "на тази партия, която пое пасива, и виждате - всички гласувания после минават с 230-240 гласа". Според него това е зелена светлина за връщане в конституционните процедури за мандатите.

Лидерът на ГЕРБ разказа, че по време на почивката на заседанието е изпратил Деница Сачева и Теменужка Петкова при ПП-ДБ, за да се опита да ги убеди да подкрепят Назарян.

Борисов обаче посочи, че ГЕРБ-СДС ще се концентрира върху първия мандат, защото той е единственият възможен. На въпрос дали би подкрепил правителство с мандат на ИТН, ако той отиде при тях, лидерът на ГЕРБ заяви, че няма да "върне жеста на ИТН, защото такъв не е искан". 

"Имаме преговорен екип и смисъл по политики, които да говорим, коментира още лидерът на ГЕРБ. Според него от ИТН са поели целия пасив и всички са се упражнили върху тях, само защото са отстояли възможността да се тръгне по процедурите", допълни той.