Коментари Новини

Денков: Експертните кабинети са смокинов лист, зад който се вършат безобразия

   
Денков: Експертните кабинети са смокинов лист, зад който се вършат безобразия

Днес Народното събрание произведе една добра и една лоша новина, заяви на брифинг в Партийния дом председателят на парламентарната група (ПГ) на ПП-ДБ и бивш премиер Николай Денков. По думите му добрата новина е, че законодателният орган може да започне работа, след като вече има избран председател. Според Денков лошата новина е, че този председател е най-яростният защитник на санкционирания по "Магнитски" (Делян Пеевски - б. р.).

Той цитира думи на Рая Назарян, че САЩ са подведени и за ГЕРБ санкциите по "Магнитски" нямат значение. Всъщност Назарян защитавала корупцията. Така се става председател на Народното събрание, коментира още Денков. Ние останахме единствените, които ще се борят срещу корупцията, заяви председателят на ПГ на ПП-ДБ.

От коалицията се оплакаха също, че служебният кабинет прави чистки в службите без основания.

Сглобката била създадена да свърши определени неща, но ГЕРБ и ДПС се уплашили от съдебната реформа. Иначе, по думите на Денков, санкционираните по "Магнитски" не пречели на сглобката, когато се гласували законите за съдебната реформа. Ние ще бъдем опозиция, отсече той.

От ПП-ДБ отказаха да коментират опцията третият мандат да отиде при тях.

Експертните кабинети, без ясна политическа отговорност, са прекрасен смокинов лист, зад който могат да се вършат много безобразия, изтъкна Денков. Това е рецепта за катастрофа, предупреди той. Надявам се да не стигнем до там, сподели още бившият премиер и припомни, че последният експертен кабинет е бил на Пламен Орешарски.