Коментари

Бойко Борисов: Нямаме позиция за срещата на върха на НАТО, а в парламента пак обиди

   
Бойко Борисов: Нямаме позиция за срещата на върха на НАТО, а в парламента пак обиди

"Знаете ли колко съм натъжен?". Това каза на медиите в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, излизайки от пленарната зала малко след началото на днешното заседание.

И сподели: "Европейската комисия излезе с доклад как българският народ е пропилял времето и милиарди, много милиарди от плана за възстановяване и еврофондовете. Не се използват от българите. И едва след май месец правителството е започнало да работи по тях. Натъжен съм, защото се занимаваме с такива кокошкарски обиди при положение, че нямаме план, милиардите стоят и предстои среща на най-високо ниво на НАТО".

За днес депутатите имат само две точки в дневния ред - освобождаване на Христо Иванов като депутат и сформиране на комисия, която да изготви правилника за дейността на Народното събрание. При обявяването на първата точка обаче Тошко Йорданов излезе да се изкаже от трибуната и отприщи спор за качествата на Иванов, промените в конституцията, сглобката и какво ли не.

"Трябваше вече да имаме позицията на България от външното министерство и който и да отиде да я отстоява. И понеже ние си вършехме тогава работата, МВнР изготвяше позицията, а президентът Радев, Плевнелиев и който и да е отиваше с решение на правителството. Сега слушаме обиди, обвинения вместо всички да кажем едно благодаря на ИТН, че вчера отпушиха процеса", каза Борисов за предстоящата среща на върха на НАТО през юли във Вашингтон.

Вчера служебният премиер Димитър Главчев изпрати писмо до председателката на парламента Рая Назарян и до шефовете на групите, за да поиска от тях да решат кой да ходи в САЩ - той или президента Румен Радев. Досега на този формат винаги е ходил държавният глава до миналата година, когато бе сменен от премиера акад. Николай Денков. Сега притесненията Радев да иде са заради неубедителната му евро-атлантическа позиция.