Новини Светът

Путин се зарече да отиде докрай, Киев сяда на преговори с Москва

   
Путин се зарече да отиде докрай, Киев сяда на преговори с Москва

Руският президент Владимир Путин се зарече да „отиде докрай“ във войната в Украйна, като в същото време направи прогноза, че скоро Киев ще е готов за преговори с Москва.

Така руското издание mk.ru коментира визитата на Путин в Северна Корея и Виетнам, която руските медии описват като „историческа“.

Реалните резултати и последствия от новата ера на „голямото приятелство“ между Руската федерация и Северна Корея все още са обвити в мъгла. Много вече беше обявено, но ключовите елементи от политическия пъзел все още са известни само на тесен кръг хора, посочва изданието.

Путин каза, че западните страни иска да нанесат стратегическо поражение на Русия на бойното поле. „Какво означава това за Русия? За Русия това означава край на нейната държавност. Това означава край на хилядолетната история на руската държава. И тогава възниква въпросът: защо трябва да се страхуваме? Не е ли по-добре да отидем до края?“, попита риторично Путин.

Руският президент твърди също така, че западните страни през следващата година ще сменят Володимир Зеленски и новият режим в Киев ще е отворен за преговори.

Руските медии задават и въпроса докъде ще стигне неизбежното вече влошаване на отношенията между Москва и Южна Корея? Тази държава е една от икономически най-значимите в света. Заради подписания пакт между Москва и Пхенян южнокорейците заявиха, че ще обмислят изпращането на оръжия на Киев, което ще е голям удар по амбициите на Путин.

По отношение на така наречените "преговори", които предлага режимът на Путин, те на практика означават капитулация на Украйна. Путин поиска от Киев да се откаже от 1/5 от своите територии, както и от бъдещо влизане в НАТО. Украйна многократно е заявявала, че няма да допусне такъв "мир" и ще преговаря само след изтеглянето на всички руски войски от окупираните територии, включително Крим.