Коментари

Радев: Партиите да си направят извода, че болшинството българи не излязоха да гласуват

   
Радев: Партиите да си направят извода, че болшинството българи не излязоха да гласуват

Всяка политическа сила трябва да си направи изводи от факта, че болшинството българи не излязоха да гласуват на провелите се предсрочни парламентарни избори и да търси решение на този изключително голям проблем, от който зависи легитимността на всички държавни институции. Това заяви държавният глава Румен Радев в началото на срещата си днес в президентската институция с представители на парламентарната група на „Движение за права и свободи".

Президентът провежда консултации с политическите сили в новоизбраното 50-ото Народно събрание в съответствие с конституционната процедура за връчване на първия проучвателен мандат за съставяне на правителство. В срещата участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Румен Радев постави пред представителите на парламентарната група на „Движение за права и свободи" въпроса за това как оценяват перспективите за съставяне на редовно правителство от позицията им на втора политическа сила в 50-ото Народно събрание. Държавният глава припомни, че съгласно Конституцията при неуспех на първия проучвателен мандат вторият ще бъде връчен на ДПС и попита представителите на парламентарната група дали имат идеи за неговата реализация с цел съставяне на правителство.