Новини Реакция

Величие: Експертният кабинет е популизъм

   
Величие: Експертният кабинет е популизъм

Започна последната част от консултациите на президента Румен Радев с партиите за съставяне на правителство. За първи път на "Дондуков" 2 се явиха представители на партията от Исторически парк "Величие".

Явиха се формалният лидер Николай Марков, зам.-председателят на парламента Виктория Василева и депутатът Дарин Георгиев.

Държавният глава отчете, че това е първото влизане на "Величие" в парламента, както и че мнението им е важно именно заради това. Попита ги какви са според тях перспективите пред 50-ото НС, както и дали могат да предложат нещо ново.

Още с влизането си в парламента, ние приложихме системен подход, но за съжаление бяхме разбрани от твърде малко прави субекти в парламента. Поискахме среща с Бойко Борисов, за да имаме яснота за целите, които има това правителство, които ще се сформира, какво очаква от това управление и за колко време. Не бяхме разбрани, такава среща нямаше, каза той.

Криенето зад експертно правителство не е полезно, защото това крие коалиционни отношения. Това е популизъм и демагогия. Най-близко до нас стои програмно правителство с ясни цели от лицата, които имат най-голямото доверие да го съставят. Ако се стигне до връчване на мандат на нас, ние ще подходим по същия начин. За нас ще бъде комплимент и отговорност да предложим програмно правителство, защото най-важни са целите, каза Марков.

Следете срещата на живо тук.