Бизнес

Кандидат-студенти с огромен интерес към УХТ

   
Кандидат-студенти с огромен интерес към УХТ

При много засилен интерес от страна на кандидат-студентите протича приемът на документи в УХТ. 

Тази година при нас стартират две нови специалности - “Food, gastronomy and tourism“ и „Industrial engineering andmanagement (food, cosmetics and biproducts)“, в които обучението ще се провежда на английски език. Освен чуждестранни студенти с интерес се записват и наши зрелостници, които избират обучението на чужд език, коментира функционалният декан доц. Десислава Вангелова.

В Технологичен факултет кандидатите избират между  утвърдените и желани специалности „Технология и качество на храни“, „Технология на парфюмерийни, козметични и ароматно-вкусови продукти“, „Технология на зърнените, фуражните, хлебните и сладкарските продукти“, „ Технология на виното и пивото“, „Анализ, контрол и екология на храните“. Голям е интересът към новата специалност „Хранителни и фармацевтичнибиотехнологии“.

Желаещите да се развиват в областта на туризма и НоРеСасектора са привлечени от специалностите „Кетъринг“, „Храни, хранене и диететика“, „Хранене и туризъм“ „Туризъм“ и „Хотелиерство и ресторантьорство“ . Освен тях, Стопански факултет предлага възможност за подготовка на кадри за управление на сектора на хранителната и туристическата индустрия със специалностите „Индустриален мениджмънт“, „Икономика натуристическата индустрия“.

За избралите да се развиват в областта на техническите науки и машиностроенето Технически факултет дава възможност за обучение в специалностите „Машини и апарати за хранително-вкусовата и биотехнологичнатапромишленост“,“ Компютърен инженерен дизайн“, „Компютърно управление и автоматизаци“ , “Компютърнисистеми и технологии“, „Топлинна, хладилна и климатичнатехника“. Към тях всяка година интересът нараства, поради сигурната реализация на завършилите и гладът за кадри от страна на бизнеса, коментира доц. Вангелова.

УХТ е доказан лидер в развитието на хранителната и вкусовата промишленост, биотехнологичнатапромишленост, храненето и туризма, както и свързаните с тях индустриален мениджмънт, икономика на хранителнатаиндустрия, топлотехника, компютърни системи и технологии, хранително машиностроене и автоматизация напромишлеността.

Студентите се обучават в четири учебни корпуса аули за лекционните курсове, семинарни и компютърни зали и над 50 учебни лаборатории. В уникалните учебно-производствени комплекси на най-съвременно технологично ниво, се провеждат упражнения и практически занятия. Университетът разполага със собствени общежития, разположени в непосредствена близост и собствена спортна база със закрит плувен басейн, зали за спортни игри и открити тенис кортове. 

На практика кандидатстудентската кампания започна ощепрез март с провеждането на първите предварителни изпитипо химия и опазване на околната среда, математика, биология и чужд език по избор. Интересът към тях също беше солиден, явиха се над 400 кандидати. Те бяхаизключително мотивирани, което личи от блестящитерезултати.

Кандидатстудентски документи продължават да се приематна място в Центъра за прием на документи в университетавсеки ден от 8,30 до 16,30 часа и онлайн до 1 юли 2024 г.на https://uft-plovdiv.bg/kandidat-studenti/#online-kandidatsvane.