Новини

Брендо в съда по къси гащи, изведоха го с 3 бронирани автомобила

   
Брендо в съда по къси гащи, изведоха го с 3 бронирани автомобила

По къси гащи и със засилени мерки за сигурност кокаиновият крал Евелин Банев-Брендо се яви в Софийския градски съд по искане на прокуратурата да бъде задържан под стража за постоянно. Въпреки че той вече излежава присъдата си от 6 години в затвора, държавното обвинение иска Брендо с постоянна мярка, за да бъде осигурен по процедурите за Европейските заповеди за арест, издадени от Италия и Румъния.

Адвокат Силвия Найденова, която защитава Брендо, посочи, че няма смисъл да бъде арестуван, защото и без това е в затвора. Прокуратурата контрира, че все пак има възможност наказанието му да бъде прекъснато по някаква причина и той отново да избяга.

В същото време Брендо е подал искане до съда да обединят и адаптират присъдите му от България, Румъния и Италия, за да излежи всички у нас. Все пак съдът реши да вземе мярка за неотклонение "задържане под стража" за Евелин Банев. Пред съда той се представи като български гражданин, с висше образование, работел като управител на фирми, но отново не стана ясно как се е появил в България след 6-годишно издирване и къде е бил през това време.

След края на заседанието Брендо бе изведен от съдебната зала с белезници, а от сградата на съда излезе с 3 специализирани автомобила на Главна дирекция "Охрана", които го отведоха към затвора с включени звукови и светлинни сигнали.