Анализи

Министри от ГЕРБ намекват, че правителството им ще мине

   
Министри от ГЕРБ намекват, че правителството им ще мине

Функционери на ГЕРБ, номинирани за министри в кабинета на Росен Желязков, в изявления тази сутрин намекнаха, че правителството вероятно ще събере подкрепа от депутати в пленарната зала. 

Ще мине с малко мнозинство, но ще бъде камикадзе, прогнозира Делян Добрев, който се очаква да стане министър на енергетиката. Той обясни, че ГЕРБ преговарят с партии за широка подкрепа. Със сигурност ДПС ще гласува за правителството утре, кой още ще го подкрепи, ще видим утре, каза Добрев.

Деница Сачева, която е номинирана да оглави труда и социалните грижи, заяви, че ГЕРБ са готови да сменят министри при конкретна политическа подкрепа.

Даниел Митов, който е предложен за външен министър, призова ПП-ДБ да подкрепят правителството на ГЕРБ и после да стават опозиция. Откъде ще дойде подкрепа не мога да знам, каза той загадъчно.

От идеолога на "Величие" Ивелин Михайлов се разбра, че имало петима депутати от партията, които се готвели да гласуват за кабинета на ГЕРБ.

Както "24 часа" писа днес, възможно е подкрепата да се изрази не с гласуване, а със закъснение - ако 11 депутати се "успят".

Служебното правителство на Димитър Главчев даде знак, че ще си ходи, като публикува днес отчет какво е свършило.