Новини Реакция

Пеевски: ДПС остава единно, с Доган ще сме заедно

   
Пеевски: ДПС остава единно, с Доган ще сме заедно

ДПС остава единно, конфликтът между Делян Пеески и Ахмед Доган засега е овладян. Пеевски призова"някои" хора да не мътят партията и да не "интриганстват". 

Това заяви в кулоарите на парламента самият Делян Пеевски, избран за председател заедно с Джевдет Чакъров в началото на тази година. 

По-рано днес парламентарната група изключи Джейхан Ибрямов, който вчера гласува съгласно инструкциите на Ахмед Доган, а не на Пеевски - против проектокабинета “Желязков”. 30 души послушаха Пеевски и гласуваха "за". 

След като решението за изключването на Ибрямов бе оповестено в пленарната зала днес, Пеевски заяви в кулоарите, че ДПС не може да се разцепва и че Ибрямов и Аталай са били освободени по искане на местните структури на партията, не за друго. Той е категоричен, че няма да изключва повече депутати от групата. 

"ДПС не се разцепва. Може да сме имали принципни различия - но това е прибързана радост на проруските партии. ДПС ще е монолитно както сме го правили с г-н Доган. На никого няма да позволим да цепи и интригантства. Искам да се чуват гласовете на хората по региони. Държа хората на ДПС спокойно да си избират представители и всички да сме заедно. ДПС ще е монолитно, с г-н Доган ще сме заедно", заяви Пеевски. 

Той обаче подчерта, че Чакъров си има точно определени функции като председател и му препоръча "да си ги изпълнява".

Пеевски коментира думите на Чакъров, че моделът на управление в партията трябва да се промени и не бива да е едноличен. Той призова изказването му да не се задълбочва:

"Няма да получите новина за ДПС. Разумът е да сме заедно с Доган, това искат и организациите. Няма да позволя на някои хора да мътят партията."

Делян Пеевски каза също, че когато ДПС получат втория мандат, ще го върнат веднага. Според него е ясно, че ще отидем на поредни предсрочни парламентарни избори и че няма шанс за правителство и с третия мандат. 

Той призова президента Румен Радев да забърза процедурата и да пристъпи към връчването на втория мандат възможно най-скоро.