Новини Реакция

ГЕРБ още преди да ги поканят ДПС: Няма да подкрепим втория мандат при никакви условия

   
ГЕРБ още преди да ги поканят ДПС: Няма да подкрепим втория мандат при никакви условия

Още преди да ги поканят ДПС от ГЕРБ заявиха, че няма да подкрепят втория мандат при никакви условия. От пресцентъра на партията изпратиха официално становище, в което заявяват, че решението на партията остава непроменено и по отношение на третия мандат.

"Намираме, че различията и противопоставянето между парламентарните групи в 50-тото Народно събрание не създават необходимата база за съставянето на стабилно правителство.

Напомняме, че веднага след изборите само ГЕРБ - СДС предложи формула за съвместно управление и споделена отговорност - правителство с ясна програма и управленски цели, което не получи подкрепа", се казва в официалната позиция.

Според ГЕРБ избирателите са наясно, че ако не си приел разговори с първия, спечелил изборите, а предложиш такива с втория, третия, четвъртия и т.н - това не е разум, а политически инат.

"Заявките и призивите за подкрепа на кабинет с втория или с третия мандат целят решаване на партийни и коалиционни проблеми без принципна основа и няма да решат важни за обществото въпроси. Разчитаме на политическа зрялост в предстоящата предизборна кампания като предпоставка за съставяне на правителство в следващото Народно събрание", казват още от ГЕРБ.