Коментари

Байрам Байрам: Не е обсъждано Джевдет Чакъров да е съпредседател на ПГ на ДПС

   
Байрам Байрам: Не е обсъждано Джевдет Чакъров да е съпредседател на ПГ на ДПС

Не е обсъждано Джевдет Чакъров да е съпредседател на парламентарната група на ДПС. На заседанието ни не присъстваха част от депутатите на партията, а можеха на него да изложат исканията си. Всички са знаели, че за председател на ПГ ще бъде Пеевски. Това каза депутатът от ДПС Байрам Байрам пред NOVA NEWS. 

"За втория мандат изпратихме писма до всички парламентарни групи без ''Възраждане". До края на деня очакваме писмените им отговори дали ще водят разговор за съставяне на правителство. Предлагаме редовен кабинет, който да донесе стабилност в страната. Да бъдат реформирани различни сфери и да се решат проблемите на избирателите", заяви той.

Той отново бе категоричен - няма конфликт между Ахмед Доган и Делян Пеевски. "В заседанието на групата участваха трийсетимата, които подкрепиха правителството на Желязков. Джевдет Чакъров не присъстваше. Конфликтът на съпредседателя е с дерибеите, не с г-н Доган. Във всички декларации на областни съвети бе подчертано, че Пеевски и Чакъров са съпредседатели. Оперативната и парламентарната дейности са отговорност на Пеевски", коментира Байрам.

По думите му при връчване на трети мандат ДПС ще разговаря с всички отново без "Възраждане". "Искаме съставяне на евроатлантически кабинет с ясна програма за важните приоритети за развитие на страната. Сред тях са бърз икономически растеж, продължаване на инвестиционната програма за общинските проекти, санирането, борба с демографската криза, решаване на проблемите по сектори", обясни депутатът.