Новини

ПП-ДБ отхвърли поканата на ДПС за преговори за правителство с втория мандат

   
ПП-ДБ отхвърли поканата на ДПС за преговори за правителство с втория мандат

"Продължаваме промяната" - "Демократична България" отхвърли поканата на ДПС за преговори за съставяне на правителство с втория мандат. 

"Смятаме, че вашият подход няма как да доведе до управление, което да работи в интерес на страната и да възстанови доверието на избирателите в институциите", се казва в разпространения от пресцентъра на коалицията отговор до ДПС. 

"Заедно с ГЕРБ предизвикахте предсрочните избори, сега е ваша отговорността за създаване на правителство", завършва писмото, подписано от председателя на парламентарната група на ПП-ДБ Николай Денков.

На писмото от ДПС отговори и парламентарната група на "Има такъв народ", като заяви, че няма да подкрепи правителство с втория мандат.  

От "Има такъв народ" са убедени, че само експертен кабинет, реализиран с третия мандат и широка парламентарна подкрепа може да ни извади от политическата, социалната и икономическа криза.

Нито една партия няма да подкрепи опита на ДПС да излъчи правителство с втория мандат. Това стана ясно днес от изявленията на представителите на парламентарно представените формации. В кулоарите на НС вече се обсъждат възможностите за съставяне на кабинет с третия мандат.