Новини

Борисов отказа с писмо на Пеевски - ГЕРБ няма да преговаря за правителство

   
Борисов отказа с писмо на Пеевски - ГЕРБ няма да преговаря за правителство

Председателят на ПГ на ГЕРБ – СДС Бойко Борисов изпрати официален отказ до ДПС относно готовността за преговори за съставяне на правителство с втория мандат.

В писмото Борисов повтаря позицията на ГЕРБ – СДС, че няма да подкрепи втори мандат при никакви условия. Решението на партията остава непроменено и по отношение на третия мандат.

"Оценяваме Вашите усилия като втора политическа сила да съставите кабинет в рамките на 50-ото Народно събрание, но различията и противопоставянето между парламентарните групи не създават необходимата база за съставяне на стабилно правителство”, се казва още в писмото.

"Разчитаме на политическа зрялост в предстоящата предизборна кампания като предпоставка за съставяне на правителство в следващото Народно събрание", завършва Борисов.

От медиите видяхме, че няма желание за втория мандат, но въпреки всичко ние сме длъжни към нашите избиратели, заяви вчера председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски.

ДПС изпрати "писма до останалите проевропейски партии за разговор за втория мандат", съобщи Пеевски.

Покана няма да получи "Възраждане, защото - по думите на Пеевски - не работят с тази проруска партия.

От ПГ на ДПС са дали срок до края на днешния ден да видят какви ще бъдат отговорите на останалите политически сили в Народното събрание.