Коментари Новини

Сплашвали по телефона дори председателя на ДПС Чакъров - да не предава турците

   
Сплашвали по телефона дори председателя на ДПС Чакъров - да не предава турците

Председателят на ДПС Джевдет Чакъров, Рамадан Аталай, Джейхан Ибрямов и Севим Али са били сплашвани от бивши депутати на ДПС по телефона, че "ще предадат етноса и ще станат предатели".

Това съобщи Йордан Цонев от ДПС в кулоарите на Народното събрание по повод интервюто си пред bTV тази сутрин. Той разказа, че от 10 дни активисти и депутати на ДПС биват атакувани по телефона, и когато се приберат по родните си места, с подобни тези.

Йордан Цонев коментира Фейсбук групата "Аз подкрепям Доган”, която се модерира от Елван Атила.

"Не сте ли прочели етнически призиви, меко казано, странни? Аз прочетох десетки, да не кажа стотици", заяви той. 

Според него модераторът на групата трябва да трие подобни призиви веднага, а не както се правело - да трие всеки пост, който е подкрепа на екипа на Пеевски и политиката.

"А постовете, които имаха етнически характер, не се триха. Затова казах, че имаме това усещане. Ако искат да го нямаме - да спрат да тормозят колегите ни с етнически мотиви и това дали партията е турска или българска, наша или ваша", заяви Йордан Цонев. 

Хамид Хамид, на когото почетният лидер Ахмед Доган поиска оставката, допълни, че става дума за няколко представители на ДПС, които насаждат етническа омраза по структурите на партията. 

"Не става въпрос за Фейсбук войни. Български граждани от мюсюлмански произход, етнически турци са тормозени много агресивно от няколко бивши народни представители на ДПС, които насаждат омраза към различните", заяви Хамид. 

По думите му не може Ахмед Доган да позволи група дерибеи да спасяват кожите си, като използват етническата карта.

По-рано от крилото, подкрепящи Ахмед Доган, сред които е и Чакъров, отрекоха, че се правят опити за насаждане на етническо напрежение.