Новини

ИТН започва преговорите за кабинет от утре

   
ИТН започва преговорите за кабинет от утре

Още утре започват преговорите за кабинет с третия мандат. Това обясни шефът на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов, малко след като получи папката от президента Румен Радев.

Това е последният шанс пред 50-ото НС да излъчи правителството и да не отлети скоропостижно и без съществени постижения в историята. От самото начало на този процес вие застъпвате тезата за необходимостта от редовно правителство и отстоявате формулата за надпартиен експертен кабинет. И на фона на конфликтите между партиите, а и вътрешнопартийните раздори сред редица от тях., вие демонстрирате устойчивост на вашата парламентарна група и на позициите си, и се надявам това да ви помогне за успешната реализация на мандата, обърна се към представителите на ИТН Радев.

Призовавам ви незабавно да пристъпите към разговори и да ни информирате за тях, каза президентът Румен Радев преди да връчи папката.

Ще водим изключително практично и с разум разговори. Ще говорим с  всички, включително и с независимите депутати. Необходимо е бъдещо управление да стартира с възможно най-широка подкрепа. Процесът ще бъде изключително прозрачен - пред очите на всички, няма да има възможност за тълкувание на това, което се случва, каза Тошко Йорданов.