Новини Реакция

ИТН праща и експерти на открити разговори за приоритети, после говорят за кабинет

   
ИТН праща и експерти на открити разговори за приоритети, после говорят за кабинет

Бърз бе разговорът на ИТН с президента Румен Радев след като той им връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство. Около 20 мин след началото на срещата при закрити врати шефът на парламентарната група Тошко Йордановот ово повтори, че ще разговарят с всички партии, включително и с независимите депутати. 

"Ще обсъдим приоритети, срокове и начини за решаване на проблемите" обясни Йорданов. След това ще е разговорът за хора, които да изпълняват начертания план.

"За да няма спекулации, на тези срещи ще присъстват и медиите, така че българите да виждат кой какво е казал, къде имаме пресечни точки и кой или коя партия ще прати държава на избори", добави депутатът.

Йорданов уточни, че в преговорния им екип ще има политическо представителство и експерти. "Надявам се да излъчат екипи и с експерти, защото разговорите трябва да се водят с конкретика", каза той. 

Надявам се до края на седмицата да имаме представа възможно ли е да се реализира третият мандат, каза Йорданов.

ИТН ще канаят партиите отделно, защото са отделни политически субекти.

Станислав Балабанов подчерта, че искат да видят "има ли държавници или само си правят сметки и баламосват гражданите". Според него най-блудкавата опорка е, че нищо не може да се направи сега, а след 7-8 месеца щели да променят ситуацията. "Българските граждани ни изпратиха да изкараме страната от кризата, в която сме в момента", настоя той.

   А на въпрос оптимист ли е за реализацията на третия мандат, Йорданов каза: "До известна степен да. Вярвм в здравия разум".