Новини Реакция

ДПС Пеевски: ИТН да връща мандата. Радев да насрочи избори

   
ДПС Пеевски: ИТН да връща мандата. Радев да насрочи избори

Парламентарната група на ДПС няма да участва в преговори за съставяне на кабинет с третия мандат, не защото не вярваме в необходимостта от това България да има стабилно и отговорно правителство, а напротив - защото не приемаме с евтин популизъм и клишета да се губи ценно политическо време на страната.

Това се казва в позиция на ДПС, изпратена до медиите. Според хората на Делян Пеевски "празното говорене на ИТН, което показва политическата им немощ, и напъните на временния обитател на "Дондуков" 2 са имитация на политика и отсъствие на отговорност пред хората".

Освен това ние сме категорични - не можем да работим с проруската партия "Възраждане" и това за нас е единствената, непристъпна червена линия, пишат още от ДПС.

Те призовават ИТН да върнат мандата веднага, за да има възможност "Радев, между два задгранични полета, да изпълни задълженията си по Конституция и да насрочи парламентарните избори".

С оглед изразените позиции на основните партии, заявките за опит за съставяне на правителство с третия мандат не са нищо друго, освен протакане и реализиране на нерегламентирана предизборна кампания, от която излъгани и подведени ще бъдат българските граждани, заявяват от ДПС.