Новини Светът

Най-малко осем ранени при нападение с нож в Саутпорт, Великобритания

   
Най-малко осем ранени при нападение с нож в Саутпорт, Великобритания

Британските спешни служби съобщиха, че мъж е арестуван след като най-малко осем души бяха намушкани при "голям инцидент" в Саутпорт, Северозападна Англия, предава Ройтерс.

Северозападната служба за бърза помощ информира, че е оказала помощ на осем пациенти с рани от нож, които са били транспортирани до три различни болници, включително Детската болница "Алдър Хей."

Полицията в Мърсисайд заяви, че въоръжени полицаи са арестували мъж и са иззели нож след като са били извикани заради съобщения за нападение около 11:50 ч. местно време (13:50 часа българско време). Според тях няма по-широка заплаха за обществото.

Нападението е довело до смъртта на едно дете, съобщи Liverpool Echo, но тази информация не е потвърдена официално . Собственик на местен бизнес, който беше един от хората, извикали полицията, каза, че инцидентът в Саутпорт е като "сцена във филм на ужасите".

Колин Пари, собственик на автосервиз каза, че смята, че шест или седем "млади момичета" са били намушкани.

"Дълбоко съм обезпокоена от много сериозния инцидент в Саутпорт", каза министърът на вътрешните работи на Великобритания Ивет Купър по X.

"Всички мои мисли са със семействата и близките на засегнатите. Говорих с полицията в Мърсисайд и комисаря по престъпността, за да предам пълна подкрепа на полицията и благодаря на реагиращите служби за спешна помощ."

Детската болница "Адлер Хей" съобщи, че е обявила сериозен инцидент и нейното спешно отделение е изключително натоварено. От болницата помолиха родителите да довеждат децата си само при абсолютна спешност.

Към момента не се привежда официална информация за мотивите на нападателя, нито за състоянието на пострадалите и възрастта им.